יום שלישי, 8 בפברואר 2011

מרק של עגבניות ,לחם ו...שלג

בפעם האחרונה שהייתי בחרמון אני חושב שהייתי בגיל 9 או משהו כזה, טיול גדול מהעבודה של אבא, אל על . מאז לא הייתי בחרמון .
אני לא יכול להגיד שהוא הותיר בי זיכרונות נעימים במיוחד , בעיקר זכורה לי הרבה רטיבות , הרבה קור וגרביוני ניילון שאמא שלי הכריחה אותי ללבוש כדי שלא יהיה לי קר ואני לא ארטב ( היה לי קר , נרטבתי ורק במזל לא יצאתי עם נזק נפשי עמוק או אולי כן ? )
אבל כל אחד חייב להיות בחרמון לפחות פעמיים בימי חייו , פעם אחת בתור ילד ופעם אחת בתור הורה שגורר את הילדים שלו כדי לשחק בשלג ולהיחשף למשקע המעניין הזה.
בואו נגיד את זה כבר עכשיו , שלג הוא משקע דיי מעניין אם מנטרלים את נושא הרטוב והקר. הוא מאד נחמד לשחק בו אם אתה לא קופא למוות .
ככה יצא שנקרתה בפנינו ההזדמנות העמסנו על האוטו שלושה מבוגרים ושישה ילדים ושמנו פעמינו לחרמון .


מה נאמר ומה נגיד ? כל פעם זה פלא שהילדים מצליחים להגיע בחיים ליעד כעבור 4 שעות או מגיעים בכלל ולא מושארים בצידי הדרך לחסדי הנהגים, אבל הגענו.
כשידעתי על הנסיעה היה לי ברור שאני הולך לצלם עבורכם מתכון בחרמון המושלג וידעתי גם שזה יצריך ממני תכנון מקדים והפקה קצת שונה ממה שאני רגיל בצילומים הביתיים . אז הכנתי מבעוד מועד את המצרכים , את האביזרים , הטענתי את המצלמה ויצאנו לדרך.
דבר אחד שלא לקחתי בחשבון זה את תנאי השטח שהקשו על הצילום , הצלם לא הפסיק לרעוד מקור , הידיים שלי כמעט קפאו והפכו לאחד עם הסכין , הגזייה התקשתה בחימום והרוח ששרקה לנו במיקרופון והפכה חלקים נרחבים ללא ראויים לשידור.
אז אחרי ההקדמה המפרכת הזו , קבלו את הסרטון מתכון של מרק עגבניות ולחם בחרמון , המתכון הכתוב מחכה לכם מתחת לסרט .


מתכון למרק עגבניות ולחם עם שלג ( לא חובה )
מחממים בסיר שמן זית ומאדים :
בצל קצוץ
2 גזרים קצוצים
5 גבעולי סלרי בשרניים קצוצים
מוסיפים 2 שיני שום גדולות קצוצות
2 קופסאות שימורים של קוביות עגבנייה ( מהסוג האיטלקי הטוב )
מתבלים במידת הצורך במעט סוכר
מלח
פלפל
מוסיפים שלג או מים או ציר ירקות
מביאים לרתיחה ומבשלים כ10 דקות
מוסיפים חתיכה שמנה וגדולה של לחם ישן קרוע לפיסות קטנות יותר
מבשלים עוד 10 דקות
מוסיפים בזיליקום ומגישים
בתאבון!!!

תגובה 1:

  1. אין עליך- איזו השקעה...
    גורדון רמזי וטופ גיר הישראלים...
    נראה שאתה בקוטב- רק חסר איזה דוב ברקע...

    השבמחק