עצה ראשונה: איכלו מרק , זה חם , זה מזין , זה טעים וזה זול. איכלו מרק בחורף , איכלו מרק כשאתם חולים , איכלו מרק כשאתם בריאים , איכלו מרק בקיץ . עם שקדי מרק או קרוטונים , חם או קר, עם ירקות או בשר, בקיצור איכלו מרק
אם אתם משתמשים בשעועית או כל ירק אחר מקופסת שימורים הקפידו לסנן היטב לפני שאתם מוסיפים למרק.
העדויות הראשונות לאכילת מרק הן מ6000 לפנה”ס , רוצים לנחש איזה מרק זה היה ? נכון , מרק היפופטם.
אבקת מרק. בואו נודה על האמת , כולנו משתמשים באבקת מרק אבל שימו לב: השתמשו רק באבקות מרק איכותיות ורק בטעמים נקיים. אבקת מרק בצל , פטריות וכו..מחוץ לתחום . רק אבקת מרק עוף .
התייחסו לאבקת מרק כתבלין ולא כעיקר . הוסיפו את אבקת המרק רק לאחר שהמרק עמד מספיק זמן בלעדיה ושיחרר את הטעמים שלו למים . אם הטעם לא מספיק מודגש הוסיפו מעט אבקת מרק.
אם שמרתם מרק במקרר ואתם רוצים לחמם אותו מחדש, תנו לו משהו כמו שעה לחזור לטמפרטורת החדר לפני החימום ובכל מקרה אל תתפתו להביא לרתיחה מהירה על להבה גדולה אלא לחמם על אש קטנה . זה יגרום למרק שלכם להתחמם באופן אחיד ולא יידבקו לכם מרכיבים לתחתית .
יש לכם לחם ישן שעוד לא העלה עובש אבל שכחתם ממנו ? הסירו ממנו את הקרום הקשה, חתכו את הפרוסות לקוביות והוסיפו למרק, הוא יסמיך אותו מיד ויוסיף לו עושר וטעם של נזיד.
מי אוכל יותר מרק גברים או נשים ? התשובה היא כנראה נשים ביחס של 1:2 . נשים מעדיפות מרק כמנה עיקרית בצהריים לעומת גברים שרואים בה מנה ראשונה.
רוצים לתת למרק שלכם מרקם מעניין ? הוציאו חלק מהירקות ומהמרכיבים של המרק , הניחו בצד ובעזרת מוט בלנדר טחנו את המרק ולאחר מכן הוסיפו את הירקות והמרכיבים שהנחתם בצד. מומלץ ביותר במרקי קטניות או מרקי ירקות שחתוכים עדין יותר.
סיפור ידוע הוא שנפוליאון התאהב בג’וזפין אחרי שהיא הכינה לו מרק בצל טעים בצורה בלתי רגילה. הוא התאהב בה ובמרק כל כך שהוא הוציא חוק ברפובליקה שמרק בצל רישמי הוא רק על פי המתכון שרקחה ג’וזפין כך יצא שהמתכון הנוכחי למרק בצל הוא גלגול של אותו מרק בצל שהכינה ג’וזפין.
כל מרק יכול להרוויח מההתחלה הבאה: טיגון של בצל , גזר , סלרי ושום עד להתרככות אל תוותרו על השלב הזה הוא מוסיף המון טעם למרק. אם מדובר במרק בשרי בשלב הזה מוסיפים ומטגנים את הבשר , אם מדובר במרק פטריות זה השלב שבו מוסיפים את הפטריות . נסו ותיהנו
פרנק סינטרה דרש שבכל הופעה ימתין לו בחדר ההלבשה מרק עוף ומרק אורז.
עשבי תיבול מומלץ להוסיף רק בסוף הבישול או סמוך להגשה כך יישמר טעמם הטוב והטרי ביותר.
כל מרק יכול להרוויח מההתחלה הבאה: טיגון של בצל , גזר , סלרי ושום עד להתרככות אל תוותרו על השלב הזה הוא מוסיף המון טעם למרק. אם מדובר במרק בשרי בשלב הזה מוסיפים ומטגנים את הבשר , אם מדובר במרק פטריות זה השלב שבו מוסיפים את הפטריות . נסו ותיהנו
פרנק סינטרה דרש שבכל הופעה ימתין לו בחדר ההלבשה מרק עוף ומרק אורז.
עשבי תיבול מומלץ להוסיף רק בסוף הבישול או סמוך להגשה כך יישמר טעמם הטוב והטרי ביותר.
אל תמהרו !! תנו למרק להתבשל לו לאיטו על אש נמוכה כמה שיותר זמן , הוא רק ירוויח מזה וייתן לטעמים להתפתח .
נכון שבעתיים במרקי עוף ובשר
חלקי פנים חברים , הם מוסיפים טעם נפלא למרק שלכם , בשרי ומלא טעמים . נסו זנב שור, גרונות הודו , עצמות רגל, מוח , קורקבנים והמרק שלכם יועשר בטעמים נפלאים .
נכון שבעתיים במרקי עוף ובשר
חלקי פנים חברים , הם מוסיפים טעם נפלא למרק שלכם , בשרי ומלא טעמים . נסו זנב שור, גרונות הודו , עצמות רגל, מוח , קורקבנים והמרק שלכם יועשר בטעמים נפלאים .
“צרות קלות יותר לעיכול עם מרק מאשר בלעדיו” מתורגם מיידיש
כשהמרק רותח לראשונה עולה קצף לבן שנראה מלוכלך ? הוא אכן מלוכלך . תכירו מילה חדשה , לקפות , בעזרת כף אספו את הקצף הלבן והיפטרו ממנו. הוא מכיל שאריות של לכלוך ושומן שייפגעו בטעם המרק.
מזה כחודשיים מקיימת קבוצת אזרחים בשם "מרק לוינסקי" פעילות הומניטרית של מתן מרק חם לפליטים בגינת לוינסקי בתל אביב. לעיתים רבות מדיי המרק הוא הארוחה היחידה של אותם פליטים ומבקשי מקלט. אני מזמין אתכם להצטרף אלינו לפעילות המרק
לדף של מרק לוינסקי ליחצו כאן
לדף של מרק לוינסקי ליחצו כאן
*חלק מהטיפים ומהעובדות הן ליקוט ותרגום של אתרים מחו"ל.
מרק זה הכי, אחי (: סוגר ארוחת צהרים זולה ומשביעה בכל מקום בעולם.
השבמחק