יום רביעי, 29 בדצמבר 2010

עוגת תפוזים פירורית שמזכירה לי את לונדון

לא יודע למה העוגה הזו הזכירה לי את לונדון של שנה שעברה. היה קר , מאד קר בלונדון של שנה שעברה . עד שהגיע החורף הנוכחי ולקח בהליכה את התואר של החורף הקר ביותר באירופה מאז האינקוויזציה .
לא אכלתי את העוגה הזו בלונדון או משהו שמתקרב לזה אולי אלה הפירורים שמזכירים לי את לונדון.

ביום השני או בעצם השלישי נכנסתי כל בוקר לחנות מכולת וקניתי כיכר לחם שיהיה לי במה להאכיל את הציפורים ואת הברבורים בפארקים ובגנים.
לכל מי שלא מכיר ויודע , אני ניהלתי שנים פינת חי בקיבוץ נען ובכל פעם שהיו מגיעות קבוצות של ילדים הייתי מחלק להם לחם כדי שיוכלו להאכיל את העופות. אהבתי לראות את הילדים מתלהבים וממציאים מיני משחקים ותרגילים כדי להפעיל את העופות ולגרום להם להתאמץ קצת יותר בשביל חתיכת הלחם.


כל מה שבא לי זה לצרור חתיכה של העוגה הזו בתוך מפית , לקחת תרמוס עם תה להתיישב בפארק ( הייד פארק ולא פארק הירקון ) וללגום לי תה ולאכול עוגה כשאת הפירורים אני אתן לדרורים .

אז בלי שום קשר לכלום ( היה חסר לי פתיח לפוסט ) הכנתי השבוע עוגת תפוזים שרק פיסות קטנות ממנה נותרו עכשיו.
הדבר הכי כיפי בעוגה הזו , שהיא משאירה המון המון פירורים .
אני מת על פירורים , מקווה שגם אתם . אוכל של פירורים זה אוכל של בית .
אז קבלו אותה:

מתכון לעוגת התפוזים העסיסית והפירורית
חומרים:
3 תפוזים גדולים
1 שמנת מתוקה
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 כוס סוכר
אבקת סוכר לקישוט

1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. מכינים : מגרדים בפומפייה עדינה קליפה של תפוז אחד ( רק את החלק הכתום ולא הלבן ), את הפרי עצמו סוחטים ושומרים את המיץ. תפוז שני מקלפים וחותכים לקוביות קטנות , תפוז שלישי פורסים לפרוסות דקות כולל הקליפה.
3. מקציפים מעט את הביצים עם הסוכר ( ניתן גם במטרפה ) מוסיפים את השמנת המתוקה ואת מיץ התפוזים.
4. מוסיפים את קוביות התפוז ואת הקמח ( היזהרו מערבוב יתר ) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. אם יש לכם בבית קצת ליקר תפוזים , קצת וויסקי אפשר להוסיף מעט לבלילה.
6. על תבנית אינגלש קייק משומנת מניחים על התחתית כמה פרוסות תפוז , יוצקים את התערובת מעל . מקשטים למעלה בעוד פרוסות תפוז.
7. מכניסים לתנור לכ45 דק' או עד שקיסם שמוחדר לאמצע יוצא יבש ופירורי.
8. מניחים לצינון ומפזרים אבקת סוכר.


והשבוע למזמינים ארוחה ניתן לקבל גם את עוגת התפוזים בתפריט שילחו לי מייל 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה