יום שני, 17 בינואר 2011

שומר - שונאים סיפור אהבה


שֻׁמָּר פשוט (שם מדעי: Foeniculum vulgare), צמח רב-שנתי ממשפחת הסוככיים. גובהו בין מטר אחד לשלושה מטרים.
מוצאו באזור אגן הים התיכון. תפוצתו כוללת מקומות בהם ניקוז המים גרוע, ליד מקורות מים (כגון נחלים ומעיינות) וליד הים. השומר הפשוט מעדיף מורדות אבניים וסלעיים.
עליו מנוצים, חתוכים לאונות דקות בצבע ירוק כהה. בחורף עליו נובלים ונהפכים אפורים. פריחתו איננה סדירה, ונמשכת מאפריל ועד נובמבר.

שומר מתקשר אצלי עם טיולים בטבע , טיפוס על פיסטינים וג'בלאות בין הרים ובין סלעים טסה הרכבת ( זה בעצם משיר אחר ). יחד עם צמחייה שלמה שקשורה אצלי לעולם המופלא של טבע נקי , של חיפושיות זבל ושל שבלולים וחלזונות . ( מי יודע מה ההבדל בין שבלול לחילזון ? התשובה בסוף )
הקטע המוזר הוא שאני בכלל לא אוהב שומר על הטיותיו השונות. לא מת על הטעם האניסי לא באלכוהול , לא בדברי מתיקה ולא באוכל . אבל יש משהו בשומר שמושך אותי בכל זאת ואני אוהב להכין אותו . אולי זה המראה הייחודי שלו , אולי זה מגוון הדברים הרחב שניתן להכין ממנו , ככה או ככה אני אוהב להכין שומר .
אמנם זה קצת מוזר להכין אותו כשאני לא טועם את מה שאני מכין אבל לפי התגובות שאני מקבל כנראה שאני עושה משהו בסדר כי לכולם זה טעים .
אז הפעם החלטתי להביא לך סלט פשוט מרענן וקייצי רק שהוא בחורף (עונת השומר ). עדיין הפשוט הזה מתאים בצורה מושלמת ללוות מאכלי דג ומאכלי קדירה כבדים שזקוקים להקלה.
סלט שומר , צנוניות וצלפים :

לוקחים 2 שומר גדולים ותולשים את העלים העדינים שתלויים על החלק העליון ושומרים. מנקים את השומר וחוצים אותו לחצי  ופורסים לפרוסות דקות .
12 צנוניות בינוניות רחוצות ונקיות פרוסות דק
15 צלפים במלח 
עלי השומר ששמרנו קצוצים .
מערבבים הכל בשמן זית + חצי לימון סחוט ממליחים ומפלפלים .
נותנים לזה לשהות שעה במקרר לספוג טעמים לפני שמגישים 
בתאבון.
מבצע למזמינים השבוע - לכל הזמנה יצורף סלט שומר וצנוניות טרי ומרענן ללא חיוב!!! היכנסו כבר עכשיו לתפריט והזמינו ארוחה לשבת הקרובה.

ולגבי החילזון והשבלול , לא מצאתי תשובה חד משמעית אבל אתם מוזמנים לקרוא הכל בקישור כאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה