יום חמישי, 20 בינואר 2011

זה עוגה? זה לחם ? לא יודע, אבל יש בזה פירות יבשים

כָּךְ הוֹלְכִים הַשּׁוֹתְלִים:
 רֹן בַּלֵּב וְאֵת בַּיָּד,
 מִן הָעִיר וּמִן הַכְּפָר
, מִן הָעֵמֶק, מִן הָהָר – בְּט"וּ בִּשְׁבָט!
 בְּט"וּ בִּשְׁבָט!


אז כשאת הרשת מציפים מתכונים של , כל דבר בעצם , שניתן לעשות עם פירות יבשים החלטתי שזה שלא ייתכן שאני אשאר מאחור וצילמתי גם אני מתכון לעוגה קלי קלות עם פירות יבשים .

זה כל כך קל שליום שבת אני צריך להכין 20 עוגות כאלה שנקנו לטקס ט"ו בשבט .
אז בזמן שאתם צופים בסרטון, הנה עוד כמה טיפים והערות לגבי המתכון :

א. ניתן להחליף חצי מכמות הקמח הלבן בעוד קמח מלא , זה מבטיח עוגה מוצקה יותר.
ב. ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן לטעם מתוק יותר למי שאוהב.
ג. ניתן להחליף את החמאה בשני שליש כוס שמן .
ד. כמובן שאתם מזומנים להוסיף פירות יבשים כיד המלך לפי הטעם



מתכון ל2 תבניות אינגליש קייק
בקערה גדולה משרים :
1 כוס משמשים מיובשים קצוצים
חצי כוס תמרים קצוצים
חצי כוס צימוקים
80 גר' חמאה ( או שני שליש כוס שמן )

1 כוס סוכר חום
1 כוס מים רותחים

לאחר שמתקרר , מוסיפים ומערבבים :
חצי כוס מיץ תפוזים
4 ביצים
2 כוסות קמח לבן + חצי כפית מלח + כפית וחצי סודה לשתייה
חצי כוס קמח מלא
כוס פקאנים קצוצים

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
בתאבון ..

תגובה 1:

  1. אמיר יקירי תודה שהכנסת אותי למטבחך הביתי הצנוע אך העשיר באדם מיוחד כמוך.
    אתה לא ממש מתכוון להשאיר את קרין גורן באבק, מאחור..

    השבמחק