יום שלישי, 25 בינואר 2011

מתכון לקיש כרישה, אגוזי מלך ורוקפור אלוהי

"בַּעֲרוּגַת הַגִּנָּה
מִסָּבִיב לֶחָבִית
עָמְדוּ לְרַקֵּד
כְּרוּב עִם כְּרוּבִית." 

לחצו כאן כדי לשמוע את השיר המלא

אז אחרי קיץ וסתיו מוצלחים במיוחד בגינת הירק שלי שבהם קטפתי טונות של חצילים ועגבניות שרי הגיע החורף , או מה שנקרא במחוזותינו חורף , והביא איתו שלל ירקות חורף לגינת הירק שלי .
בגינה צומחים עכשיו לתפארת עלי מנגולד שילוו אותי לאורך כל החורף ( מבטיח מתכון בקרוב למנגולד ) , שומר גדל לו עמוק באדמה, סלק, כרוב לבן וכרוב אדום , בצל ירוק ורגיל וכמובן כרישה.
בשבוע שעבר קטפתי לי קצת כרישה מהגינה ( הכי כיף בעולם להגיד קטפתי בגינה ) ולכבוד ארוחה ביום שבת הכנתי קיש כרישה שבהעדר מילה אחרת נקרא לו אלוהי .
מלא טעמים ומרקמים שקצר מחמאות מכל קצוות המשפחה, אז למה שרק הם ייהנו , קבלו את המתכון לקיש האלוהי הזה



קיש כרישה , אגוזי מלך ורוקפור
לבצק פריך
125 גר' חמאה
250 גר' קמח לבן
 קורט מלח
 2 חלמונים.
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים עד לקבלת מרקם פירורי , מוסיפים בהדרגה 3 כפות מים קרים עד שהבצק מתגבש לכדור. מכניסים למקרר לשעה.מרדדים ופורשים בתבנית פאי אופים אפייה עיוורת ב220 מעלות כ15 דק'.
מנמיכים את התנור ל180 מעלות.
למלית:
2 כרישות גדולות קצוצות ומאודות בחמאה.
150 גר' רוקפור מגורדת.
400 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים 
כוס קמח לבן 
כוס אגוזי מלך קצוצים.
מלח פלפל לפי טעם 
מעבדים את כל החומרים לתערובת חלקה ואחידה, יוצקים לתוך בצק הפאי , מפזרים מעט גבינה מגורדת מעל ( אני מעדיף קשקבל אבל אפשר כל גבינה ) ואופים על 180 מעלות כ35 דקות עד השחמה.
בתאבון !!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה