ריח של קציצות מטגנות זה לגמרי ריח של ילדות . פעם כשהיינו ילדים היה יום שבו אמא שלי הייתה מבשלת , אצלנו בבית זה היה ביום חמישי . מהבוקר אמא הייתה נכנסת למטבח ומתחילה לבשל סירים של אורז, מטגנת קציצות , מטגנת שניצלים , מכינה גיבצ', מבשלת שעועית צהובה קצת חריפה שאבא שלי אהב ואת הכל היא הייתה מאחסנת לימי השבוע בתבניות אמאייל לבנות שהתחלפו בקופסאות פלסטיק כשקיבלנו את המיקרוגל הראשון בשכונה.
כולם באו לחזות בפלא שמחמם את האוכל בלי לחמם את הכלי ( שקר, שקר ) ועושה את זה במהירות הבזק. הוא היה מפלצת אמריקאית בגודל של מקרר עם תא חימום קטנטן אבל פלא טכנולוגי זה פלא טכנולוגי ובמשך השנים הבאות אנחנו הילדים ניצלנו אותו בשביל לחמם לעצמנו את האוכל .
אחד הדברים שחסר לילדים שלי היום זה את אפקט הוואוו שהיה חלק מילדותנו , כל חידוש טכנולוגי מתקבל על ידם באדישות שחצנית שומדבר לא גורם להם את הפליאה שאנחנו חווינו כשחזינו בכל מיני מכשירים שעושים דברים שעליהם קראנו בספרי מדע בדיוני.
אבל סטיתי מהנושא, רציתי לספר לכם על קציצות . תמיד קציצה ( ובואו נודה על האמת השם הזה קציצה הוא לא משהו ) היא זיכרון של בית . אפשר לעשות קציצות מבשר בקר, בכבש, מירקות אפילו ואני אוהב במיוחד קציצות עוף .
אז בואו נתחיל רגע עם המתכון הבסיסי לקציצות עוף - לכ 20 קציצות בריאות.
500 גר' בשר עוף טחון
חופן גדול של פטרוזיליה, שמיר, נענע קצוץ דק
בצל קטן אחד קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם לבן שהושרו במים ונסחטו
ביצה אחת
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם .
לערבב היטב את כל המרכיבים ביד , לצור בידיים לחות קציצות מהודקות היטב ולטגן עד הזהבה מוחלטת במחבת בשמן חם כמובן. ( אני אוהב להשתמש בשמן זית )
עכשיו לגבי הרוטב , כמובן שניתן לאכול את הקציצות האלה ככה, כמו שהן , טריות וטעימות , קרות כשהן חצויות בתוך סנדביץ עם מיונז ועגבנייה וניתן לאכול אותם עם רוטב, הפעם בחרתי להביא מתכון לרוטב חצילים וברוקלי בסויה.
לרוטב:
מטגנים בצל גדול שפרוס לפרוסות דקות
מוסיפים חציל גדול מקולף חתוך לקוביות גדולות
מאדים את החציל במכסה סגור ואחרי שהוא מתרכך מוסיפים 4 שיני שום כתושות , סלסלה של פטריות חתוכות בגסות ו3 ראשי ברוקלי מפורקים לפרחים .
מאדים מספר דקות ואז מוסיפים כחצי כוס רוטב סויה מובחר, 3 כפות דבש, פלפל לפי הטעם .
מבשלים עוד מספר דקות ויוצקים הכל על הקציצות .
* להזכירכם אני לא נותן אחריות על הכמויות אתם מוזמנים למצוא את הכמות המתאימה לכם לפי הטעם.
אם יש לכם שאלה או בקשה אל תהססו לפנות אליי במייל ל samirsharon@gmail.com
ואם אתם צריכים אוכל לארוע מיוחד , או סתם בא לכם להתפנק , אתם מוזמנים להסתכל בקישור הבא ולהזמין .
כולם באו לחזות בפלא שמחמם את האוכל בלי לחמם את הכלי ( שקר, שקר ) ועושה את זה במהירות הבזק. הוא היה מפלצת אמריקאית בגודל של מקרר עם תא חימום קטנטן אבל פלא טכנולוגי זה פלא טכנולוגי ובמשך השנים הבאות אנחנו הילדים ניצלנו אותו בשביל לחמם לעצמנו את האוכל .
אחד הדברים שחסר לילדים שלי היום זה את אפקט הוואוו שהיה חלק מילדותנו , כל חידוש טכנולוגי מתקבל על ידם באדישות שחצנית שומדבר לא גורם להם את הפליאה שאנחנו חווינו כשחזינו בכל מיני מכשירים שעושים דברים שעליהם קראנו בספרי מדע בדיוני.
אבל סטיתי מהנושא, רציתי לספר לכם על קציצות . תמיד קציצה ( ובואו נודה על האמת השם הזה קציצה הוא לא משהו ) היא זיכרון של בית . אפשר לעשות קציצות מבשר בקר, בכבש, מירקות אפילו ואני אוהב במיוחד קציצות עוף .
אז בואו נתחיל רגע עם המתכון הבסיסי לקציצות עוף - לכ 20 קציצות בריאות.
500 גר' בשר עוף טחון
חופן גדול של פטרוזיליה, שמיר, נענע קצוץ דק
בצל קטן אחד קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם לבן שהושרו במים ונסחטו
ביצה אחת
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם .
לערבב היטב את כל המרכיבים ביד , לצור בידיים לחות קציצות מהודקות היטב ולטגן עד הזהבה מוחלטת במחבת בשמן חם כמובן. ( אני אוהב להשתמש בשמן זית )
עכשיו לגבי הרוטב , כמובן שניתן לאכול את הקציצות האלה ככה, כמו שהן , טריות וטעימות , קרות כשהן חצויות בתוך סנדביץ עם מיונז ועגבנייה וניתן לאכול אותם עם רוטב, הפעם בחרתי להביא מתכון לרוטב חצילים וברוקלי בסויה.
לרוטב:
מטגנים בצל גדול שפרוס לפרוסות דקות
מוסיפים חציל גדול מקולף חתוך לקוביות גדולות
מאדים את החציל במכסה סגור ואחרי שהוא מתרכך מוסיפים 4 שיני שום כתושות , סלסלה של פטריות חתוכות בגסות ו3 ראשי ברוקלי מפורקים לפרחים .
מאדים מספר דקות ואז מוסיפים כחצי כוס רוטב סויה מובחר, 3 כפות דבש, פלפל לפי הטעם .
מבשלים עוד מספר דקות ויוצקים הכל על הקציצות .
* להזכירכם אני לא נותן אחריות על הכמויות אתם מוזמנים למצוא את הכמות המתאימה לכם לפי הטעם.
אם יש לכם שאלה או בקשה אל תהססו לפנות אליי במייל ל samirsharon@gmail.com
ואם אתם צריכים אוכל לארוע מיוחד , או סתם בא לכם להתפנק , אתם מוזמנים להסתכל בקישור הבא ולהזמין .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה