חברים יקרים ,
הגשתי לכם סקר שהכיל שאלות בנושא אוכל והילדים שלכם . בסקר הזה בניגוד לסקרים הקודמים היו לכם הרבה תלונות על כך שהסקר בעצם לא מייצג את מגוון התשובות האפשרי וחלקכם לא מצא את עצמו בסקר. אני מבטיח להשתפר בסקר הבא.
מה שעולה בסקר הוא שלמרות שיש מקום לשיפור , רובכן מרוצות מהתזונה של הילדים שלכן. לעומת זאת רק מעטות מבין המשפחות יושבות לארוחת ערב מסודרת במהלך ימות השבוע, הבלאגן חוגג.
אצל רובכם מככבות הפחמימות בארוחת ערב, גם קלות להכנה וגם אהובות על ידי הילדים .
רובכן הייתן שמחות לתחתונים אכילים בתור מנה ראשונה למרות שמישהי כתבה לי שזה לא ממש טעים תודה לך ג.נ .
ועכשיו לזוכה בחוויות הילדות ולמשפטים מוצלחים נוספים.
המשך יום נפלא
אמיר
איור: אלית אבני שרון המהממת . לבלוג של אלית לחצו כאן
סיגלית כהן עם החוויה המנצחת , סיגלית תודה , היה מאד מרגש. הספר בדרך אלייך:
סיגלית כהן עם החוויה המנצחת , סיגלית תודה , היה מאד מרגש. הספר בדרך אלייך:
אוכל זה בית,חום,משפחה.מדורת השבט שלנו תמיד היתה במטבח.היום עולה לי זכרון מסבתא שורה,שהייתה לשה ומכינה כל בצק בעצמה ותמיד הייתי מתבוננת בידיה הלשות ומלטפות ואמרתי לה..סבתא איך אלוהים ברא את כפות הידיים שלך בדיוק בצורה של הבצק,בהתאמה מושלמת. וכשהיתה מושיטה לי חתיכת בצק או מערוך קטן הייתי הילדה הכי מאושרת בעולם.
סבתא אני בת 41 ועדיין מתגעגעת...
נטלי שוקרון- חווית האוכל שלי מהילדות זה הרבה ריחות,סירים מבעבים תמיד על הגז ואז בא הטעם המופלא של אוכל ביתי כולם יושבים מסביב לשוחן ואוכלים ושומעים רק שקט ורעש של הנאה מכל ביס וביס.
בתיאבון...יאמי עשה לי חשק לאכול.
מאיה מור- הקציצות של שבת בצהריים בחדר האוכל של הקיבוץ, מ 10:00 בבוקר הקיבוץ היה מתמלא בריח שלהן... מתגעגעת!
עדי אצקין- אני וחברתי גילי יושבות בפיקניק בצפון בחורשת אורנים ומנקות היטב היטב צלע טלה אחר צלע טלה......
טל ויברג- הכי כיף היה לנסוע עם סבתא לקטוף אורניות ולחזור אליה הביתה, להתייבש מול התנור ולחכות שהיא תכין אותן. זה אחד המעדנים המופלאים...
שגית רון- בתור האחות הגדולה דאגתי להאכיל את אחיי, בד"כ היה שניצל. יום אחד אחי הקטן מאס בשניצל ולא היה לי תחליף בשבילו, שכנעתי אותו שזה שניזל ולא שניצל, הוא טעם, אהב, וביקש שמאותו יום והלאה אתן לו רק שניזל ולא שניצל !
ארז לביא- אמא בישלה פשוט ורגיל: שניצל, פירה, ספגטי. מהיר וממלא את החוויות הקולינריות סיפקו הסבתות שכל ארוחה שלהן הייתה מורכבת משלוש מנות:ראשונה (סלט כלשהו כמו סלט ביצים, כבד, סלק) או מרק עוף עם שקדים , עיקרית וקינוח (בדרך כלל קומפוט) כשהעיקרית מושקעת - בדרך כלל תבשיל (קציצות, צלי או נזיד שריחו מריח למרחקים וטעמו גן עדן מוגש עם לחם שחור לרוטב וקצת ירקות כי צריך.
יש לכם אירוע קרוב ולא בא לכם לבשל ? מחפשים אוכל קצת שונה הפעם ?
צרו קשר ואני אשמח לתת לכם הצעה אטרקטיבית .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה