יום שלישי, 23 בנובמבר 2010

מי מפחד מחלקי פנים ? מתכון לצלי קורקבנים

העולם מתחלק בצורה גסה לשניים . אלה ששונאים ולעולם לא יאכלו או יטעמו חלקי פנים ורק המחשבה על כך מעוררת בהם גועל . החלק השני שייך לאלה שפשוט מתים על חלקי פנים , תנו להם לבבות , כבדים , קיבות , לשונות , מוח, קורקבנים והם פורחים .
אני שייך לחלק השני שמת על חלקי הפנים של בעלי החיים , ברור לכן שהחלק השני קטן משמעותית מהחלק הראשון של שונאי חלקי הפנים .
לטעמי חלקי הפנים מכילים טעמים ייחודיים ומיוחדים של הבשר שלא ניתן למצוא בנתחים ובחלקים המוכרים . לשון היא בעלת מרקם ייחודי ובעלת טעם מובחן , זה נכון גם לגבי מוח וכבד וכמעט כל חלק פנים .
בצד היתרונות של חלקי הפנים אני רוצה לציין יתרון מובהק אחד לפני שאני ניגש למתכון של צלי הקורקבנים , חלקי פנים זולים. כן כן חלקי הפנים בגלל שהם נחשבים כבונוס מהחיה ובגלל נושא הביקושים הם חלקים זולים לקנייה. למשל קורקבנים של הודו שמוצעים פה במתכון עולים כ13 שקל לקילו מה שמביא את המתכון כאן לעלות מאד מאד זולה.

אז מה זה קורקבנים ? הרי לתרנגולות ולהודים אין פופיק , קורקבנים הם חלק מהקיבה של העוף והם מתאפיינים בבשר מלא טעם , קשה יחסית . היום הקורקבנים הטריים שאתם קונים בסופר הם נקיים יחסית אבל עדיין הם זקוקים לניקיון מתחת למים זורמים והסרה של שומן וחלקים מיותרים אחרים.

למנת הקורקבנים טעם מאוד מובחן של בשר, כמעט טעם של בשר ציד והיא שייכת לקטגוריית מנות החורף אצלי ובכל זאת חורף של ממש אין אבל קורקבנים יש.

למתכון אנחנו צריכים :
כקילו קורקבנים נקיים וחתוכים לפיסות גדולות.
2 תפוחי אדמה בינוניים עד גדולים 
2 בצלים גדולים 
4 גזרים 
4 גבעולי סלרי 
סלסלה של פטריות שמפיניון
סלסלה של פטריות חורש
כ 10 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים כ 5 דקות.

בתוך מחבת עם שמן זית מטגנים את הקורקבנים מעט עד להזהבה קלה ומוציאים הצידה לצלחת . באותו שמן מטגנים את הבצלים החתוכים בגסות מוסיפים את הגזר החתוך בגסות , ואת גבעולי הסלרי . במכסה סגור נותנים לתערובת להיטגן כ 5 דקות , על אש גבוהה מוסיפים את הפטריות החתוכות בגסות ומטגנים 2 דקות נוספות , מחזירים את הקורקבנים ואת תפוחי האדמה החתוכים לקוביות .
מוסיפים את המים בהם שרו הפטריות פור'ציני ואת הפטריות עצמן קוצצים ומוסיפים , מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל , ממליחים ומפלפלים לפי הטעם  ובמכסה סגור נותנים לסיר כשעתיים על האש.

מומלץ להגיש עם אורז לבן וכוס בירה קרה.
בתאבון!!!

7 תגובות:

  1. מאז שהוציאו מתפריטי החתונות את הבורקס עם הקורקבנים, לא אכלתי מהם. חחחחח....דוקא התגעגעתי.
    הולכת לנסות

    השבמחק
  2. נשמע לי מעולה
    אני חושבת שאני אנסה בסוף השבוע הקרוב
    נראה לי כמו אחלה ארוחת ערב מחממת (אם ביום חם, ובערב קר לפחות נאכל משהו שיחמם קצת)

    השבמחק
  3. לא צריך להרתיח את הקורקבנים במים לפני הטיגון שלהם?

    השבמחק
  4. לא צריך להרתיח את הקורקבנים במים לפני הטיגון שלהם?

    השבמחק
  5. לא צריך להרתיח את הקורקבנים במים לפני הטיגון שלהם?

    השבמחק
  6. לא אורי לא צריך להרתיח לפני , רק לפעול לפי המתכון

    השבמחק